päivitettiin 4.1.2017

Historiikki

Jalanjälkiä dyyneillä

Perustimme Karkadeh ry:n 2012, koska halusimme tuoda itämaista tanssia esille ja samalla edistää yhteistyötä muiden etnisten tanssilajien kanssa.

Ryhmässämme esiintyy neljä tanssijaa:

Noora Anttalainen

Olen ollut itämaisen tanssin pyörteissä jo 12-vuotiaasta lähtien, mutta vasta viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana olen alkanut syventää ja todella kehittää osaamistani.

Itämainen tanssi on minulle tärkeä itseilmaisun keino, jonka ansiosta olen oppinut itsestäni paljon uusia asioita. Rakastan tunnetta, jonka itämainen musiikki saa kehossa aikaan ja sitä, miten se vie tanssijan mukanaan ja muuttuu liikkeeksi.

Anu Toivonen

Olen turkulainen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Rakastan tiimityötä ja pukujen näpräämistä. Tanssi on minulle enemmän kuin puolet elämää!


Karkadehin riveissä ovat aikaisemmin tanssineet myös Tiia Lehtojärvi ja Pauliina Tujula.

Toiminta

Järjestämme jo perinteeksi muodostuneen Kevätnäytöksen, joka kokoaa yhteen Lounais-Suomen tanssinopettajia oppilaineen. Lavalla nähdään useamman tanssilajin ja –tyylin esityksiä lämmintunnelmaisessa tapahtumassa.

Rakastamme yhteistyötä tanssijakollegojen kanssa ja nautimme saadessamme venyttää ja rikkoa tutuiksi ja turvallisiksi kokemiamme rajoja.

Tästä esimerkkeinä mainittakoon Savonlinnassa Farah ry:n kesäfestivaaleilla järjestetty Erik Juhananpojan häät, jossa toimimme morsiamen uljaana henkivartiokaartina (yllä) sekä VUO, jossa tutkiskelimme ja tutkiskelemme flamencon ja itämaisen tanssin yhteisiä ominaisuuksia (alla).

Itämaisella tanssilla on pitkä historia ja vahvat perinteet. Juurien ja kulttuurin tuntemus ja kunnioitus niitä kohtaan näkyy tanssissamme sekä hyvän tanssitekniikan että puitteiden (kuten puvustuksen) hallintana, ja ne ovatkin tanssissamme aina läsnä.

On hienoa saada yhdistää tanssiin myös huumoria ja fantasiaa.

Tanssiin kuuluu monenlaisia oheistoimintoja, joista yhtenä ovat kauniit ja sopivat tanssiasut. Niitä hankitaan useimmiten itse tekemällä.

Kurssien ja näytösten valmisteluun kuluu paljon aikaa hyvien ystävien kanssa – ja makoisaa energiaa kuluu huomattava määrä.

Tervetuloa tutustumaan työmme tuloksiin järjestämissämme tapahtumissa!

Tiedustelut       Karkadeh ry.       puhelin 040 741 6550       sähköposti info (at) karkadeh.fi

© Karkadeh ry. 2017       sivuston toteutus © Inka Vilén 2017